Issue with Flashing WROVER Module CP2102N

rma-31
Posts: 5
Joined: Sun Oct 08, 2017 5:07 pm

Issue with Flashing WROVER Module CP2102N

Postby rma-31 » Thu Oct 04, 2018 8:54 am

Hi, I have designed a PCB with a WROVER module and the SiliconLabs CP2102N with the option to use external power or USB power.
I also use the SDCARD interface, where IO2 is in use. I adapted the USB circuitry from the WROVER dev board.

When on external power I have frequently issues with flashing / booting or monitoring.
Flashing:
Sometime the module seems dead, i.e. flash process doesn't start, can't connect to device.

Booting (Occasional stuck in boot process, I changed a cap on EN pin to a larger value, this seems to have had a positive impact):
rst:0x10 (RTCWDT_RTC_RESET),boot:0x2b (HSPI_FLASH_BOOT)
flash read err, 1000
ets_main.c 371


Monitoring (get into monitoring mode but then nothing is being received by the module):
Leaving...
Hard resetting via RTS pin...
MONITOR
--- idf_monitor on /dev/ttyUSB0 115200 ---
--- Quit: Ctrl+] | Menu: Ctrl+T | Help: Ctrl+T followed by Ctrl+H ---

Schematics are here:
https://drive.google.com/file/d/1Npo_qV ... Wpzlh/view

Thanks a lot for any hints...

czyskows
Posts: 8
Joined: Wed Nov 08, 2017 6:52 am

Re: Issue with Flashing WROVER Module CP2102N

Postby czyskows » Tue Oct 16, 2018 8:14 pm

Hi. Have you had any success with this issue? I'm in a very similar state with a board I just built. Also appreciating any pointers.

Return to “Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests