Issues flashing brand new ESP32 Module

dgube1
Posts: 5
Joined: Fri Aug 10, 2018 5:41 am

Issues flashing brand new ESP32 Module

Postby dgube1 » Mon Mar 11, 2019 10:14 pm

So I'm trying to create my own development board for the ESP32, when trying to flash the boards I couldn't get the module to enter bootloader mode, at first I assumed it was my design so I wired up a single module seperate from my design and still could not get the module to enter bootloader mode and program. This issue occurs both for the MingW32 environment and in Arduino has anyone had a similar issue?

I'm using an FT232 as a usb-uart bridge to program with buttons attached to GPIO0 and EN for initiating bootloader mode but no luck so far.

AshIsPurestWhite
Posts: 6
Joined: Tue Dec 11, 2018 3:09 am

Re: Issues flashing brand new ESP32 Module

Postby AshIsPurestWhite » Tue Mar 12, 2019 3:01 am

GPIO2 should be low, when booting ESP32 in UART mode. Please check this point first.

sunbear
Posts: 9
Joined: Thu Jan 31, 2019 4:23 pm

Re: Issues flashing brand new ESP32 Module

Postby sunbear » Fri Mar 15, 2019 3:39 pm

To flash, you need to enter into the bootloader. Here is the wiki on that https://github.com/espressif/esptool/wi ... -Selection.

I recently wrote a GUI to connect and flash ESP32. https://github.com/sunbearc22/ESP32FlashWriter. I have tested it on Linux (Ubuntu 16.04) and Windows 10 with a ESP32 DevKitV1 board. I wonder if this can help you?

ESP_Stone
Posts: 17
Joined: Mon Nov 19, 2018 3:59 am

Re: Issues flashing brand new ESP32 Module

Postby ESP_Stone » Mon Mar 18, 2019 2:23 am

Will pressing EN and GPIO0 buttons can make the board into downlaod mode?

Return to “Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 5 guests